Zo voel je je nog fijner in je eigen huis

Er gaat niets boven een plek waar je onbezorgd kunt wonen. Dat is toch de bedoeling van een eigen huis. Wil je weten hoe je het thuis nóg comfortabeler kunt krijgen? Lees dan snel verder. In dit artikel deelt Sfeer & Wonen een paar praktische tips voor veilig en zorgeloos wonen, waaronder het installeren van een slimme alarminstallatie.

Tip 1: Laat je cv-installatie op tijd checken

Wil je je zo min mogelijk zorgen hoeven maken om brand, lekkage en vochtproblemen in huis? Dan is het zaak om je woning regelmatig te onderhouden. De meeste problemen in huis ontstaan namelijk door achterstallig onderhoud. Hetzelfde geldt voor cv-onderhoud: door je cv-installatie vakkundig en op tijd te laten onderhouden hou je allerlei narigheid buiten de deur. Zoals defecten en storingen (hallo, ijskoude douche!). Maar ook lekkages en andere soorten waterschade die niet zo snel zichtbaar zijn.

Heb je een gesloten ketel? Laat deze dan om de twee jaar checken. Voor de meeste open cv-ketels is een jaarlijkse controle nodig.

Tip 2: Installeer elektronische beveiliging

Wist je dat er in Nederland gemiddeld elke minuut een woninginbraak plaatsvindt? En dat er in elke woning eens in de tien jaar ingebroken wordt? Het zijn verontrustende cijfers. En daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het jou niet overkomt.

Met een elektronische beveiliging, zoals een slim alarmsysteem, ben je criminelen slimmer af. Dit alarm is draadloos en kun je makkelijk bedienen met een app op je smartphone. Het systeem in- en uitschakelen hoeft niet: dat gebeurt vanzelf. Bovendien is de kans op vals alarm klein. Het systeem is namelijk huisdiervriendelijk en kan dus niet afgaan omdat je huisdier door de kamer banjert.

Tip 3: Beveilig je buitendeuren extra goed

De meeste inbraken gebeuren gewoon via een van de buitendeuren. Let hier daarom extra goed op, vooral wanneer je van huis bent.

Een paar extra tips om de kans op diefstal en inbraak te verkleinen:

  • Sluit alle deuren en ramen als je de deur uitgaat. Ook als je alleen maar een ommetje wil maken of boodschappen gaat doen.
  • Zorg dat je ramen en buitendeuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk. Zoals een anti-inbraakstrip en brievenbusbeveiliging.
  • Draai de voordeur altijd op het nachtslot.
  • Zorg dat alle buitendeuren goed verlicht zijn.
  • Bewaar kostbare spullen (zoals dure apparatuur, documenten, sieraden) uit het zicht en het liefst in een brandwerende kluis.

Gerelateerde berichten

Recente berichten