Vrolijk je tuin op met bloemen

Er is niks beters dan een kleurrijke en levendige tuin. Prachtige planten laten je tuin stralen, mooie bloemen zorgen voor een heerlijke geur en het kleurrijke geheel zou zo uit een schilderij kunnen komen. Een gezellige tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, het is ook nog eens goed voor de natuur, door de vele insecten zoals vlinders, lieveheersbeestjes en bijen, die van het groen komen genieten. Er zijn zoveel mooie soorten bloemen en planten waardoor je je tuin elk jaar weer kan doen stralen, dat het soms lijkt alsof er teveel keus is. Daarom lichten we hier een paar mooie planten uit.

Hemelse Hortensia’s 

De eerste plant die niet mag ontbreken in je tuin is de Hortensia, een bloeiende heester. Deze veelzijdige plant bloeit zelfs tot een half jaar lang, waardoor je er heel lang plezier van hebt. Ook heb je veel verschillende kleuren Hortensia’s, evenals veel verschillende soorten. Allereerst is er de pluimhortensia, die grote witte, rode of roze pluimen heeft. Dit is de grootste Hortensia soort, die gemiddeld tussen de 80 cm en 200 cm hoog wordt. Deze plant moet je in de winter wel snoeien. Daarnaast heb je de boerenhortensia, die wat kleiner is dan de pluimhortensia, maar net zo indrukwekkend. Deze soort vind je in heel veel verschillende soorten en heeft schermbloemen of bolbloemen. Bij deze hortensia hoef je enkel de uitgebloeide takken terug te knippen, snoeien is niet nodig. Als laatste heb je ook de schapekophortensia, deze heeft grote ballen als bloemen en is er ook in verschillende kleuren. Ook deze soort hoef je niet te snoeien en het is een echte langbloeier.

Overal opduikende Akelei

Wil je graag een tuin in Engelse stijl, met veel verschillende soorten planten die hun eigen gang kunnen gaan? Dan is de Akelei een must-have voor in je tuin. Deze plant staat er namelijk om bekend dat zij zichzelf uitzaait, waardoor je de planten overal en nergens opnieuw op ziet duiken. Ook deze planten zijn er in een heel scala aan imposante kleuren. De Akelei gedijt het beste in de buurt van bomen of heesters, zoals de hierboven genoemde hortensia. Daarnaast vindt de Akelei een voedselrijke en vochthoudende bodem fijn, maar over het algemeen doen deze plantjes het op veel plekken goed. Als je wil dat de plant zich uitzaait, dan kun je deze laten staan wanneer ze is uitgebloeid. Krijg je nu zin om heerlijk in je tuin te werken, dan kun je makkelijk online planten bestellen, zodat je je alleen nog maar hoeft te bekommeren om je tuin.  

Gerelateerde berichten

Recente berichten