Hoe richt je een moderne badkamer in?

Hoe je je moderne badkamer wilt inrichten is voor een groot deel afhankelijk van de ruimte die je hebt. Heb je een pijpenla en alleen ruimte voor een wastafel en een douche of heb je een riante ruimte met ruimte voor álles, een wastafel, een inloopdouche, een ligbad, een toilet en een grote badkamerkast? Dat is natuurlijk wel een groot verschil. Over één ding kunnen we het eens zijn: een badkamer moet praktisch zijn en gemakkelijk schoon te maken. Dus hoe groot of klein de ruimte ook is, daar let je altijd op.

Kies voor mooie, grote tegels

Je zou denken dat je in een wat kleinere badkamer beter kunt kiezen voor kleine tegels, maar niets is minder waar. Je kunt door te kiezen voor grote of zelfs extra grote tegels een gevoel van ruimte creëren. Als accent kun je, bijvoorbeeld achter het toilet of op de achterwand van de douche, dan kiezen voor kleinere tegeltjes of zelfs voor mozaïek.

Op de vloer kun je dezelfde kleur tegels kiezen als die je op de muur wilt plaatsen. Let er wel op dat je kiest voor speciale vloertegels. Deze zijn iets opgeruwd om uitglijden te voorkomen. De voegen kun je in een contrasterende kleur kiezen of juist in precies dezelfde kleur als de tegels, het is maar net wat jij mooi vindt!

Heb je een raam in de badkamer?

Heb je een raam in de badkamer, dan zul je er voor moeten zorgen dat je de juiste raambekleding kiest. Veel mensen kiezen, voor het gemak, voor plakfolie op het raam van de badkamer, maar 1) blijft dat niet mooi en 2) het doet niks voor de privacy, zeker niet wanneer het buiten donker is en het licht in de badkamer aan gaat.

Kies dus, bijvoorbeeld, voor mooie aluminium jaloezieën. Deze jaloezieën hebben tal van voordelen. Zo kun je deze jaloezieën gemakkelijk, met een vochtig doekje, schoonmaken en kun je zelf het licht van buiten regelen. Aluminium jaloezieën zijn in verschillende lamel-breedtematen verkrijgbaar. Ga voor elegant smal (16 of 25 mm) of voor stoer breed (50 mm). Je hebt ook de keuze uit veel verschillende kleuren. De jaloezieën laat je natuurlijk op maat maken voor het allerbeste resultaat.

Vergeet ook de aankleding niet

In een nieuwe badkamer horen eigenlijk ook wel nieuwe spullen. Denk dan aan een mooie nieuwe badmat, nieuwe handdoeken en een nieuwe houder voor de tandenborstels. Maar je kunt, ook in de badkamer, meer doen. Zet er een mooie plant neer, kies bijvoorbeeld voor een Strelitzia of een Monstera gatenplant. Je zult zien dat dat heel wat doet voor de sfeer!

Gerelateerde berichten

Recente berichten