Zo laat jij jouw huis lekker ruiken!

Allerlei zaken zijn bepalend voor het gevoel in huis: kleuren, het gebruik van materialen, je meubels en lichtinval. Maar als het er niet lekker ruikt, zul je je niet op je gemak voelen. Sterker nog, een aangename geur helpt om te ontspannen en de juiste sfeer in huis te creëren. Niet voor niets worden huizen huis sneller verkocht als er bijvoorbeeld de geur van een versgebakken appeltaart in de lucht hangt. Ook zelf kun je op allerlei manieren een lekkere geur in huis halen. Benieuwd hoe je dit ook bij jou thuis doet? Sfeer & Wonen zet graag een aantal tips op een rijtje zodat het bij jou binnen altijd lekker ruikt!

Diffuser

woontrend op het gebied van geur in huis is de diffuser. Dit is een stijlvol apparaatje dat geurige stoom produceert. Je kunt de diffuser op elke plek neerzetten. Je hebt er wel bijpassende ampullen met olie voor nodig. Die verschillen per merk en type. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, kan zo’n diffuser een prima oplossing zijn. De oplossingen van Airwick, zoals de elektrische adapter met geur is ook een goede optie. Deze geeft om de zoveel tijd een nieuwe geur af, waardoor je niet gewend raakt aan een bepaald parfum. Er zijn echter ook natuurlijke manieren om een lekkere geur in huis te halen.

Bloemen

Het spreekt voor zich dat een verse bos bloemen heerlijk ruikt, vooral als je kiest voor geurige bloemen. Het bekendst zijn lelies, die een bijzonder sterke geur afgeven. Rozen doen het ook goed, net als lavendel. Een nadeel van bloemen is dat je ze regelmatig moet verversen, het liefst elke week. Het is daarmee niet de voordeligste optie. Tegelijkertijd krijg je met bloemen niet alleen een mooie geur, maar vormt een grote bos ook een prachtige blikvanger in je woonkamer.

Geurkaarsen en wierook

Wil je liever een natuurlijke oplossing voor een lekker geurtje, maar vind je bloemen onhandig of duur? Kies dan voor geurkaarsen en wierook. Deze zijn voordelig en bieden je lang plezier. Geurkaarsen zijn in allerlei geuren te koop, van lavendel tot vanille en citroengeur. Wierook is vaak krachtig en kruidig. Hiervoor heb je een klein schoteltje of speciale wierookstandaard nodig, die je in Oosterse of alternatieve winkels vindt.

Frisse lucht

Ten slotte is er ook nog een optie die geheel gratis en altijd beschikbaar is: de ramen wagenwijd openzetten. Misschien geen aanlokkelijke optie midden in de winter, maar frisse lucht van buiten doet je huis weer heerlijk schoon aanvoelen. Juist in de herfst en winter doen we de ramen dicht, maar ventilatie is belangrijk voor jou en je woning. Je verjaagt er vocht en vieze geurtjes mee, en je zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Ook al gebruik je alle bovenstaande manieren om je huis lekker te laten ruiken, zet af en toe ’s ochtends even flink de ramen open voor een heerlijke frisse bries.

Gerelateerde berichten

Recente berichten

Het kappen en verwijderen van bomen

Om verschillende reden van belang zijn om een boom, of een aantal bomen te laten kappen. Toch is het kappen van bomen is vaak niet iets wat je zomaar even doet. Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het kappen of rooien van bomen? Sfeer & Wonen vertelt je hier graag iets meer over!

De voordelen en mogelijkheden van duo rolgordijnen

Het gebruik van gordijnen binnen jouw interieur is van groot belang! Alle soorten gordijnen zullen de sfeer in je huis min of meer beïnvloeden. Met dit in gedachte treden duo rolgordijnen de laatste jaren nadrukkelijker op de voorgrond. Benieuwd waarom duo rolgordijnen binnen jouw interieur niet kunnen ontbreken? Sfeer & Wonen vertelt je graag iets meer over het type gordijn en zet alle voordelen voor je op een rijtje!

Een houten overkapping in de tuin? Hier moet je aan denken!

Op zoek naar een nieuw klusproject om in je vrije tijd mee aan de slag te gaan? Het maken van een overkapping voor in je tuin is dan een uitstekend idee. Met een houten overkapping bereid je jouw tuin perfect voor op de de lente en zomer. Sfeer & Wonen geeft je de nodige ideeën en inspiratie voor het maken van een houten overkapping.

Sfeer & Wonen trends: De retro woonstijl

Onder het mom van ‘Vroeger was alles beter’ licht Sfeer & Wonen de tijdloze retro woontrend uit. Een retro interieur of retro inrichting is allang niet meer de nieuwste woontrend. Toch is het een trend die elk jaar binnen wonen blijft terugkomen. Hierdoor wordt een retro woonstijl dan zowel als klassiek, tijdloos en modern gezien. Sfeer & Wonen geeft je graag iets meer informatie over de woontrend en ook een aantal handige retro interieur tips!

Op een slimme manier de tuin onderhouden

Wereldwijd staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Ook technologische ontwikkelingen voor de tuin blijven niet onopgemerkt. Met een robot grasmaaier heb je een slimme oplossing om de tuin te onderhouden. Benieuwd naar de functies, varianten en waarom je voor een robot grasmaaier moet kiezen? Sfeer & Wonen zet deze punten voor je op een rijtje!