Efficiënt en productief thuiswerken? Richt zo je thuiskantoor in!

In deze onzekere tijden is er één ding dat zeker is: je kunt er maar beter het beste van maken. Dit geldt zowel voor je privéleven als ook voor je werk. Nu velen van ons noodgedwongen thuis moeten werken, kan dit veel onzekerheid en stress veroorzaken. Maar heb je ook al eens stilgestaan bij de voordelen van thuiswerken? Je hebt geen reistijd en dus ook geen last van files meer, je hebt een flexibele agenda en je bent altijd dicht bij je gezin. Maar hoe kun je die thuiswerkplek nu het beste inrichten? Sfeer & Wonen geeft je een aantal praktische tips!

Kies de ideale werkplek uit

Voordat je kunt beginnen met het efficiënte inrichten van je thuiswerkplek, zul je eerst moeten bepalen waar in huis je je werkplek wilt hebben. Vaak zijn er namelijk meerdere plekken in huis die hiervoor geschikt kunnen zijn. Denk hierbij aan een extra slaapkamer, hobbykamer, zolder of hoekje in de woonkamer. Er zijn altijd diverse mogelijkheden, maar de ene plek is geschikter dan de andere. Hoe kies je dan de beste werkplek? Zorg er in ieder geval voor dat je werkplek zich in een rustige omgeving bevindt. Is er een mooi hoekje in je woonkamer, maar rennen je kinderen daar de hele dag rond? Dan is dit natuurlijk niet de beste plek. Heb je een extra kamer die je kunt inrichten als thuiskantoor? Dan is dit ideaal. Mochten deze plekken niet geschikt zijn, dan is de keukentafel ook altijd een goede optie!

Bepaal wat je allemaal nodig zult hebben

Heb je de ideale werkplek in huis gevonden? Dan kun je bijna aan de slag gaan met het inrichten van je thuiskantoor. Maar voordat het zover is, zul je eerst moeten inventariseren wat je allemaal nodig zult hebben tijdens de thuiswerk periode. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het beroep dat je uitoefent. Zo zal een servicedeskmedewerker bijvoorbeeld andere dingen nodig hebben dan een grafisch ontwerper. Bepaal voor jezelf, eventueel in overleg met je leidinggevende, wat je nodig hebt voor je thuiswerkplek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ergonomische bureaustoel, een laptopstandaard of een printer.

Jezelf motiveren met foto’s en planten

Vind je het beste lastig om thuis gemotiveerd te blijven? Dan ben je zeker niet de enige. De een is altijd gefocust en gemotiveerd, terwijl de ander regelmatig een boost nodig heeft om gemotiveerd te blijven. Naast het efficiënt inrichten van je werkplek, is het dan ook belangrijk om je bureau opgeruimd en schoon te houden te houden. Wanneer je bureau een grote puinzooi is, werkt dit natuurlijk niet erg motiverend. Eerder schreven wij hierover al een artikel met praktische schoonmaaktips. Maar daarnaast kun je jezelf ook motiveren door de boel wat op te vrolijken. Hang bijvoorbeeld leuke, vrolijke foto’s en quotes op boven je bureau. Of zet een aantal leuke planten op en naast je bureau.

Thuiswerken met de praktische tips van Sfeer & Wonen zorgen ervoor dat jij zowel geconcentreerd als ontspannen thuis aan het werk gaat. Ben je benieuwd naar meer wooninspiratie, woonideeën of bijvoorbeeld de laatste woontrends die ervoor zorgen dat jouw huis echt ‘jouw plekje’ wordt? Neem dan gerust een kijkje op de rest van de website!

Gerelateerde berichten

Recente berichten