Onmisbaar binnen ieder huishouden. De robot stofzuiger!

Je hebt er vast weleens van gehoord: de robot stofzuiger. Maar is zo’n automatische stofzuiger nou praktisch en echt handig? En is een robot stofzuiger de investering waard? Sfeer & Wonen verklapt je alvast, als je houdt van wat technische snufjes in huis en het geld kunt missen. Dan is een robot stofzuiger een leuke en handige aanvulling in huis!

Hoe werkt het?

Vooral voor degenen die een hekel hebben aan stofzuigen is een robot stofzuiger een ware uitkomst. Het apparaat neemt je namelijk al het werk uit handen. Maar wel op een geheel andere manier dan jij dat doet. Waar je normaal gesproken flink aan de slag gaat en binnen een paar minuten je woonkamer hebt gestofzuigd, doet je robot stofzuiger het een stuk rustiger aan. Je zet het ronde apparaat op de vloer, zet hem aan, en het apparaat begint rustig te rijden. De stofzuiger bepaalt daarbij zijn eigen weg. Doorgaans rijdt de stofzuiger in een rechte lijn tot hij zachtjes tegen de muur of een meubelstuk botst. Op dat moment roteert de stofzuiger en vervolgt hij zijn pad. De robot stofzuiger zal dus langzaam, kriskras door je woning gaan.

Luxe varianten

De meeste standaard varianten reinigen de vloer volgens het bovenstaande principe. Er zijn echter ook luxe varianten op de markt, die je bijvoorbeeld bestuurt met een app. Of je kunt kiezen voor een stofzuiger met ingebouwde laser, die de woonkamer scant. Deze slimme versie ziet waar stof en vuil liggen en ruimt het direct op. Daarnaast weet dit type robot stofzuiger de weg te vinden, dus botst deze niet zomaar tegen je spullen op. Handig als je woonkamer vol staat met (dure) meubels. Daarnaast zijn er stofzuigers met dweil- en allergenen functie, die je vloer extra goed schoonmaken. Deze zijn zeker aan te raden als je last hebt van allergieën.

Wanneer kies je voor een robot stofzuiger?

Verwacht niet dat je huis binnen een half uur stofvrij is met behulp van een robot stofzuiger. Het is een apparaat dat vooral handig is als je het stofzuigen wilt uitbesteden als je overdag weg bent. Je zet hem bij voorkeur ’s ochtends aan, zodat je ’s avonds in een schoon huis thuis komt. Omdat de stofzuiger werkt op een accu of batterijen zul je de stofzuiger weer moeten voorzien van energie, door hem op te laden of de batterijen te vervangen.

In combinatie met huisdieren

Tja, sommige huisdieren zullen het leuk vinden dat er een nieuwe aanwinst door de kamer zoemt, maar niet elke kat of hond is ervan gediend. Als je denkt dat jouw huisdier geen prijs stelt op een robot stofzuiger kun je beter kiezen voor een normale stofzuiger. Het is dus een kwestie van uitproberen. Dat doe je bijvoorbeeld door een robot stofzuiger in een lage prijsklasse aan te schaffen of er een te lenen. Als blijkt dat je huisdier er goed op reageert, kun je altijd overstappen op een luxer model.

Ga jij voortaan voor gemak en kies je ook voor een robot stofzuiger? Wat Sfeer & Wonen betreft zeker een goede keuze! Ben je benieuwd naar nog meer handige tips en tricks of woon ideeën voor zowel binnen als buiten? Neem dan een kijkje op de rest van de website. Ook voor de laatste woontrends en alles omtrent lifestyle en wonen ben je hier op de juiste plaats!

Gerelateerde berichten

Recente berichten