Zorgeloos een huis kopen? Laat dan een bouwkundige keuring uitvoeren

Eerder schreven wij al waarvoor je precies een bouwtechnische keuring nodig hebt. Het kopen van een woning zonder bouwkundige keuring is namelijk haast ondenkbaar. Los van het feit dat een dergelijk bouwkundig onderzoek in sommige gevallen verplicht is. Banken en andere geldverstrekkers zullen in die situaties je hypotheek niet eens goed keuren zonder een bouwtechnische keuring. Maar in de gevallen waarin de keuring niet wordt opgelegd door een derde partij is het toch nog steeds een goed idee. Want wat doe je als je een prachtig nieuw huis hebt gekocht en tijdens het klussen blijkt dat je kozijnen rot zijn of de waterleidingen lekken? De kosten kunnen al snel oplopen en roet in het eten gooien. Door een onafhankelijke bouwkundige keuring uit te laten voeren heb je zekerheid over de staat van de woning die je wilt kopen. Op zoek naar meer informatie? Sfeer & Wonen vertelt je graag iets meer.

Onderbouwd een bod uitbrengen

Een onafhankelijk bouwkundig onderzoek betekent dat een inspecteur samen met jou naar de nieuwe woning kijkt. De inspecteur controleert alles, van de fundering tot de dakisolatie. Natuurlijk zal de inspecteur niet op ieder klein krasje letten, maar je wordt wel gewezen op de mankementen in de woning. Dat zal je helpen om een weloverwogen bod te doen en je kunt direct een plan maken om de problemen te verhelpen. Zo’n bouwkundig onderzoek kan dus erg kostenbesparend werken en scheelt je veel onzekerheden over de staat van je nieuwe woning.

Een bouwkundige keuring na je bod

Heb je na het doen van een bod op die prachtige nieuwe woning toch je twijfels? Dan kun je toch een inspecteur laten komen voor het bouwkundig onderzoek. Is er sprake van verborgen gebreken, dan kun je die op tijd (laten) repareren. Heb je in de ontbindende voorwaarden laten opnemen dat je biedt onder voorbehoud van een bouwkundig onderzoek, dan kun je hier je voordeel mee doen. Een goede inspecteur gaat voor jou de ladder op (tot maximaal 6,4 meter) en de kruipruimte in. Met het uitvoerige bouwkundig rapport heb je inzicht in alle aandachtspunten en eventuele aankomende kostenposten van je nieuwe woning.

Voorkom onverwachte kosten

De potentiële kostenbesparing van een grondige bouwkundige keuring, uitgevoerd door een vakkundige en ervaren inspecteur, is eenvoudig te bewerkstelligen. Een bouwkundige keuring duurt meestal niet langer dan een uur. Mocht de inspecteur meer tijd nodig hebben, dan wordt deze tijd niet in rekening gebracht. Binnen een dag krijg je bericht met het rapport. In dit rapport vind je een uitgebreide analyse van de staat van je nieuwe huis. Ook tref je hierin een verwachting van het kostenplaatje voor de komende jaren. Op die wijze kun je rekening houden met de kosten en plannen maken om jouw nieuwe woning om te toveren tot je eigen paleisje.

Zeker bij de aankoop van oude woningen is het aan te raden een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Maar eigenlijk kan een keuring door een ervaren en onafhankelijke inspecteur nooit kwaad. Je gebruikt je woning immers dagelijks en vanzelfsprekend wil je dat het veilig is. In vergelijking met de potentiële kosten die verborgen gebreken en onverwachte defecten met zich mee kunnen brengen zijn de kosten van een professionele inspectie te verwaarlozen. Na inspectie heb je kennis van de gebreken en van de te verwachten kosten in de nabije toekomst. Een bouwkundige keuring is volgens Sfeer & Wonen een goede keuze voor de korte én lange termijn.

Op zoek naar meer interessante wooninspiratie?

Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd wat Sfeer & Wonen nog meer te bieden heeft? neem dan eens een kijkje bij één van onze andere woon categorieën voor binnen en buiten. Of blijf op de hoogte van de laatste woontrends en alles omtrent lifestyle en wonen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten