Plexiglas voor thuis. Dit moet je weten!

Het gebruik van plexiglas zal de meeste mensen bekend voorkomen, omdat het veelvuldig wordt gebruikt in winkels tegen de verspreiding van het coronavirus. Toch is dit niet de enige reden waarvoor plexiglas gebruikt wordt. Plexiglas wordt namelijk ook veel gebruikt bij de inrichting van huizen. Plexiglas platen kun je in verschillende kleuren bestellen maar ook in verschillende soorten glas, denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren helder, getint, zwart of mat. En in bijvoorbeeld spiegelend, fluoriserend of gerecycled glas. Daarnaast zijn er twee hoofdcategorieën waaruit je kunt kiezen, allereerst plexiglas GS. Dit is een gegoten variant. Je hebt ook nog plexiglas XT, deze platen worden eerst uitgegoten waarna er dunnere diktes van gemaakt worden. Die laatste zijn voordelig qua prijs.

Plexiglas heeft mooie eigenschappen

Plexiglas is kunststof, en heeft veel mooie eigenschappen. Daarom kun je het nog voor veel meer dingen gebruiken dan als beschermend scherm tegen corona. Het materiaal is heel erg helder dus wanneer je het als winkelier voor je balie hangt, kun je er nog prima doorheen kijken. Het is vele malen sterker dan glas maar wel veel lichter in gewicht, en minder duur. Je kunt het ook eenvoudig bewerken. Waar kun je het nu nog meer voor gebruiken? Je kunt bijvoorbeeld een foto laten drukken op plexiglas voor aan de wand, ook leuk als cadeau. Maar je kunt het ook gebruiken als beglazing, voor onder andere deurluifels, bootramen, diepzee aquaria, tuinkassen en natuurlijk je eigen balkon! 

Hoe moet je plexiglas onderhouden?

Het is eenvoudig om plexiglas platen te onderhouden en dat maakt het ook tot een fijn materiaal. Er hecht niet makkelijk vuil aan, want het heeft een dicht oppervlak. Echter komen er wel vrij snel krasjes op dus ga niet met hele agressieve middelen aan de gang of met te ruwe schoonmaakdoeken. Een huishoudelijk middel dat mild is, in combinatie met een microvezeldoek die zacht is, is prima. Ga ook niet met borstels aan de slag want ook dat geeft beschadigingen. Je kunt een antistatisch conserveringsmiddel gebruiken als finishing touch, zodat er geen stof op het plexiglas blijft plakken, en zo blijft de kwaliteit ook langer mooi. Wanneer je toch krassen waarneemt kun je een polijstmiddel ter hand nemen, om de krasjes mee weg te halen. Online kun je vele soorten plexiglas platen bestellen en je kunt deze zelfs op maat laten zagen.

Gerelateerde berichten

Recente berichten