Een hond bijt vaker dan veel mensen denken. Bijten is voor een hond natuurlijk diergedrag. Het is de manier om zichzelf te verdedigen. Dit gedrag kan gericht zijn naar andere honden, vreemde mensen, kinderen of zelfs zijn eigen baasje. heb je een hond? Dan wil je natuurlijk niet dat jouw hond iemand bijt. Je moet dus weten hoe je kunt voorkomen dat jouw hond iemand bijt.
Waarom honden bijten
Heb je een pup? Voor een pup is bijten vrij normaal, want een pup verkent de wereld met zijn bek. Heb je een volwassen hond die bijt? Door het bijten kunnen verwondingen ontstaan. Je moet daarom nagaan waarom jouw hond bijt. Jouw hond kan bijvoorbeeld bijten uit frustratie, door opwinding tijdens een spel, uit angst of omdat jouw hond de behoefte heeft om zijn territorium of zijn bezit te verdedigen.
Voorkomen dat jouw hond nog een keer bijt
Heeft jouw hond iemand gebeten? Voor een hond is bijten vaak succesvol gedrag. De kans is immers groot dat iemand die gebeten is afstand neemt. Natuurlijk is bijten ongewenst. Je wilt dus niet dat jouw hond dit gedrag herhaalt. Hoe kun je voorkomen dat jouw hond nog een keer bijt? Je kunt voorkomen dat jouw hond nog een keer bijt door zijn ongewenste gedrag om te buigen naar beter gedrag. Dit betere gedrag is niet te combineren met het ongewenste gedrag. Je moet jouw hond leren om afstand te nemen van datgene dat hem aanzet tot bijten. Door trainen kan het nieuwe gedrag de norm worden. Beloon het nieuwe gedrag van jouw hond met iets dat voor hem zeer waardevol is. Dat is voor jouw hond de reden om dit nieuwe gedrag te herhalen. Timing speelt bij het stoppen van het bijten een belangrijke rol. Je moet dus weten wat de voortekenen van het bijten zijn. Voortekenen van het bijten zijn bijvoorbeeld stress, zijn houding en de stand van de oren of zijn staart. Door deze voortekenen te herkennen kun je op tijd ingrijpen.
Een hondenbeet is letselschade
Ben je gebeten door een hond en is er door die hondenbeet een verwonding ontstaan of heb je last gekregen van angstklachten? Bij een hondenbeet is de bezitter van de hond verantwoordelijk voor jouw letselschade. Je hebt bij een hondenbeet recht op een schadevergoeding. Een hondenbeet is voor de wet namelijk nooit jouw eigen schuld. Hoe kun je letselschade claimen bij een hondenbeet? Door contact op te nemen met een letselschadeadvocaat. Neem dus contact op met letselschade advocaat Groningen of letselschade advocaat Dordrecht.