Sfeer & Wonen trends: Dé tuintrends van 2021

Wil je jouw tuin dit jaar onder handen nemen? Dan ben je misschien al voorzichtig begonnen met oriënteren. In dat geval heb je ongetwijfeld al ontdekt dat er talloze mogelijkheden zijn om jouw tuin in te richten. Dit maakt het er niet makkelijker op. Wil je met de tijd meegaan? Richt jouw tuin dan in volgens de Sfeer & Wonen tuintrends van 2021. Om jou een goed beeld van de trends van dit jaar te geven, zetten wij, in samenwerking met een hovenier in Eindhoven, er in dit artikel een aantal op een rijtje.

Trek de stijl van binnen door naar buiten

Een aantal jaar geleden was het niet gebruikelijk om veel aandacht te besteden aan de inrichting van een tuin. Anno 2021 is dit wel het geval. Dit komt vooral doordat Nederlanders meer en meer tijd doorbrengen in hun tuin. Is dit ook één van jouw wensen? Zorg dan dat je de tuin bij jouw interieur betrekt. Op deze manier breng je straks zeer waarschijnlijk meer tijd door in jouw tuin.

Helaas weten veel mensen niet weten hoe zij het interieur bij hun tuin betrekken. Dit doe je door de stijl van binnen ook buiten te gebruiken. Grenst er bijvoorbeeld een terras aan jouw keuken? Zet hier dan een tafel met stoelen neer die aansluiten bij de meubels in huis. Vergeet een zitgedeelte ook niet aan te kleden met accessoires. Met accessoires maak je jouw tuin een stuk sfeervoller en dat nodigt uit om er meer tijd in door te brengen. 

Vervang stenen door groen 

De tuinen van veel Nederlanders bestaan voor een groot deel uit bestrating. Ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben, want je hoeft geen uren meer te besteden aan tuinieren. De afgelopen jaren was het een ware trend om grote tegels in jouw tuin te leggen, maar hier komt in 2021 verandering in. Eén van de tuintrends van 2021 is namelijk dat er weer meer bloemen en planten terugkeren in de tuin. Niet gek, want met bloemen en planten wordt jouw tuin een stuk kleurrijker.

Bijkomend voordeel van deze tuintrend is dat je klimaat- en milieubewust bezig bent. Met groen in jouw tuin draag je namelijk bij aan het afkoelen van de aarde. Bovendien is de kans op wateroverlast een stuk kleiner. Met bloemen en planten in jouw tuin wordt hemelwater namelijk makkelijker opgenomen in de grond dan met stenen. Last but not least zorg je er met een groene tuin ook voor dat het voortbestaan van bepaalde dieren en insecten niet in gevaar komt. 

Wintergroene tuin

Het merendeel van de bloemen en planten in onze tuin komt in het voorjaar tot bloei. Dit zorgt ervoor dat tuinen in de lente en zomer vaak een kleurrijke bedoeling zijn. In de herfst bereiden de meeste planten zich voor op de winter. Ze verliezen hun bladeren en vaak ook hun kleur. Hierdoor is menig tuin in de wintermaanden een sombere bedoeling. Als je de tuintrends van 2021 volgt, breng je hier verandering in. Eén van deze trends is namelijk een wintergroene tuin.

Grote voordeel van een wintergroene tuin is dat je het hele jaar door kleur in de tuin hebt. Toch weten veel Nederlanders niet welke planten in de winter hun kleur behouden. Roep daarom de hulp in van een hovenier in Rosmalen. Hij kan je haarfijn uitleggen met welke planten je zorgt voor een wintergroene tuin. Desgewenst kan een hovenier je ook helpen bij het aanleggen van jouw tuin.

Op zoek naar nog meer tuin- en woontrends?

Na het lezen van het bovenstaande artikel ben je weer helemaal op de hoogte van dé tuintrends voor dit jaar. Naast deze trends houdt Sfeer & Wonen je graag op de hoogte van nog meer woontrends. Daarnaast vind je allerlei wooninspiratie voor binnen en buiten en lichten wij graag uit hoe lifestyle en wonen steeds meer verbonden zijn.

Gerelateerde berichten

Recente berichten