Vier aandachtspunten voor het kopen van een nieuwe vloer

Heeft jouw vloer zijn beste tijd gehad? Of ben je er gewoon op uitgekeken? Ga dan op zoek naar een nieuwe vloer. Op het gebied van vloeren heb je behoorlijk wat te kiezen. Daarom kun je hier mogelijk nog wel wat hulp bij gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel van Sfeer & Wonen zetten wij namelijk vier aandachtspunten voor het kopen van een nieuwe vloer op een rijtje. 

Uitstraling 

Bij het kopen van een nieuwe vloer kijken veel mensen eerst naar de uitstraling. Logisch, want je wilt wel een mooie vloer kopen. Er wordt veel aandacht besteed aan de kleur van de vloer. Vervang je alleen de vloer en niet de meubels? Kies dan voor een kleur die aansluit bij het meubilair. Op deze manier ontstaat een samenhangend geheel. Naast de kleur raden wij je ook aan naar het materiaal te kijken. Vloeren worden tegenwoordig gemaakt van allerlei materialen. Je kunt voor een houten vloer kiezen, maar ook een pvc vloer kopen. Daarnaast kiezen veel mensen voor tegels of vloerbedekking. 

Leggen 

De uitstraling is niet het enige waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe vloer. Nee, want ook de manier van leggen speelt een rol. Niet iedere vloer kun je namelijk zelf leggen. Wie zelf zijn vloer wil leggen, dient hier rekening mee te houden. Wil je een pvc vloer? Verkies klik pvc dan boven plak pvc. Waar je voor plak pvc vaak over specifieke kennis moet beschikken, is dit voor click pvc doorgaans niet het geval. Ontbreekt het jou aan deze kennis? Dan is het beter om een pvc vloer te laten leggen. 

Onderhoud

Een derde aandachtspunt bij een nieuwe vloer kopen is het onderhoud. Helaas is dit iets waar lang niet iedereen oog voor heeft. Zonde, want hier kun je later spijt van krijgen. Een houten vloer moet je bijvoorbeeld regelmatig onderhouden, terwijl een pvc vloer nauwelijks onderhoud nodig heeft. Als je een pvc vloer regelmatig stofzuigt en dweilt kun je er jarenlang mee vooruit. Dit geldt overigens ook voor een tegelvloer. Vloerbedekking moet je ook met enige regelmaat onderhouden om hem lange tijd mooi te houden 

Plinten 

Wie op zoek is naar een nieuwe vloer richt zich vaak alleen tot de vloer zelf. Dit lijkt logisch, maar je moet verder vooruit denken. Bij een vloer horen namelijk ook plinten. Als jouw huidige plinten nog in goede staat verkeren, laat je ze mogelijk aan de muur zitten. Zijn de plinten versleten of passen ze niet bij jouw nieuwe vloer? Vervang deze dan door nieuwe. Soms ontkom je hier zelfs niet aan. Plinten worden namelijk vaak pas aangebracht nadat de vloer gelegd is. Wanneer dit bij jouw vloer ook het geval is, moet je jouw oude plinten vervangen.

Gerelateerde berichten

Recente berichten