De verschillende mogelijkheden voor raambekleding

Veel mensen vinden het ontzettend moeilijk om mooie raambekleding uit te zoeken. Dat is niet zo gek, want raambekleding heeft een ontzettend grote impact op de algehele sfeer in de ruimte. De kleur, het materiaal en zelfs hoeveel licht er doorheen komt beïnvloedt de hele ruimte, wat het lastig maakt de juiste variant te kiezen. In dit artikel lees je alles over gordijnen, houten jaloezieën en shutters.

Houten jaloezieën: terug van weggeweest

In de jaren tachtig en negentig waren ze een heuse hit: houten jaloezieen. En het leuke is, ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Niet voor niets natuurlijk, want ze zijn nog steeds ontzettend hip en hebben een hele tijdloze uitstraling. Hoe jouw interieur er ook uitziet, houten jaloezieën kunnen eigenlijk altijd. Met hun warme uitstraling maken ze de ruimte in één klap super knus, voor welke houttint je ook kiest. Dat is tegelijk een voordeel aan dit type raambekleding, want je kunt natuurlijk zelf kiezen welk hout het beste bij jouw interieur past. Ga je voor licht eiken in een interieur met een Scandinavische look of toch voor een donkere variant voor in een huis met een landelijk interieur? Welke je ook kiest, bij Hxb.nl vind je altijd de juiste variant voor jouw woning.

Stoffen gordijnen: voor elk wat wils

Ten opzichte van de andere twee opties zijn stoffen gordijnen natuurlijk super knus. Stof maakt dat de ruimte minder galmt en houdt storende geluiden buiten (en binnen!). Bovendien zijn stoffen gordijnen goed voor als je huis niet zo goed geïsoleerd is. Ze sluiten de raampartij namelijk beter af dan jaloezieën of shutters, waardoor je energierekening misschien wel net wat lager uitvalt. Stoffen gordijnen hebben als grote voordeel dat je de keuze hebt uit ontelbaar veel soorten stof: transparant, niet-transparant, velours, katoen, linnen, en niet te vergeten de vele mooie patronen en prints. Je kunt je uitleven met de meest prachtige kleuren en zo je interieur een hele persoonlijke touch geven.

Een nadeel aan stoffen gordijnen is dat ze wat sneller beschadigen dan jaloezieën of shutters. Katten klimmen er graag in en op de plek waar je de gordijnen open en sluit slijt de stof doorgaans wat sneller. Ook kunnen ze soms verkleuren in de zon. 

Shutters: Al jaren onverminderd populair

Wil je een tijdloze optie die gemakkelijk is in gebruik? Shutters zijn in feite de moderne variant op houten jaloezieën, en zijn net wat grover uitgevoerd. Ze zijn verkrijgbaar in diverse tinten, hoewel de meeste vrij naturel van kleur. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, sluiten de raampartij goed af en passen bij elk interieur. Helaas zijn ze wel wat duurder dan jaloezieën.

Gerelateerde berichten

Recente berichten