Maak optimaal gebruik van de ruimte in een slaapkamer

Als je niet zo groot woont is het wel zo fijn om de ruimte die je hebt zo slim mogelijk te gebruiken. De ruimte in de slaapkamer is bijvoorbeeld in sommige appartementen heel klein gemaakt. Dit om zoveel mogelijk ruimte in de woonkamer over te houden. Mensen hebben nu eenmaal liever een grote woonkamer dan een grote slaapkamer. Daar spendeer je immers veel meer tijd. Maar hoe kun je optimaal gebruik maken van de ruimte in een slaapkamer? Dit kun je op verschillende manieren doen. Sfeer & Wonen licht ze in dit artikel voor je toe.

Ga de hoogte in met je meubels

Meubels komen vrijwel nooit tot het plafond. En dat is natuurlijk zonde van de ruimte. Als je een meubel op maat laat maken, dan kun je hem het beste zo hoog maken. Hierdoor zal het meubelstuk in de breedte minder ruimte innemen. Op deze manier bespaar je vloeroppervlak waardoor de ruimte een stuk groter lijkt. Ook als je een standaard kast hebt, dan doe je er slim aan om daar bovenop opbergboxen te zetten met spullen die je niet gebruikt. Ze staan daar niemand in de weg en als je mooie exemplaren koopt dan zijn ze ook nog eens een eyecatcher in jouw slaapkamer.

Gebruik de ruimte onder je bed

Een tweede logische manier om meer ruimte over te houden op je slaapkamer is door de ruimte onder je bed te gebruiken. Zeker als je een hoog bed hebt kun je daar heel veel spullen in kwijt. Er bestaan bedden waar lades in zijn verwerkt, maar je kunt ook speciale, brede bakken kopen van maximaal 20 cm hoog. Deze schuif je onder je bed en ze vallen daar bijna niet op. Dit soort bakken zijn er zelfs met wieltjes, handig voor de spullen die je vaak nodig hebt en niet over de vloer heen wilt schuiven. Ook met stofzuigen is dat erg handig! Benieuwd naar meer ideeën voor de ruimte onder je bed? Bekijk dan de onderstaande video eens.

Kies meubels op pootjes met een luchtige vorm

Als je slaapkamer niet zo groot is dan doe je er slim aan om meubels te kiezen die op pootjes staan. De reden daarvoor is dat als je er onderdoor kunt kijken je meer vloeroppervlak ziet. En daardoor lijkt de ruimte groter. Als daarentegen al je meubels tot aan de grond komen lijkt de ruimte optisch kleiner. Daarnaast is het slim om meubels te kiezen met een ietwat luchtige vorm, oftewel zonder hele dikke, grove elementen. Je kunt bijvoorbeeld beter een houten krukje met drie dunne pootjes naast je bed neerzetten, dan een grof, vierkant nachtkastje. Dit tweede oogt heel massief en daardoor lijkt de ruimte kleiner. Je kunt dit zelfs doorvoeren in de verlichting. Als je een lamp kiest met een open structuur (dus waarbij je het peertje ziet) dan oogt dat ruimtelijker dan een lamp met een flinke kap eroverheen. Transparantie is dus key als je meubels en accessoires voor je kleine slaapkamer uitkiest.

Kies een lichte vloer en een rustig kleurenpalet

De laatste tip om je slaapkamer groter te doen lijken is het kiezen van een lichte vloer en een rustig kleurenpalet. Een donkere vloer doet een ruimte kleiner lijken, een lichte vloer maakt hem juist optisch groter. Als je daarnaast niet teveel accessoires gebruikt en kiest voor een gebalanceerd kleurenpalet (het maakt niet uit welke kleur, maar het liefst niet te donker) dan lijkt de ruimte veel minder klein.

Maak jij al gebruik van onze handige tips?

Met al de bovenstaande tips moet het hopelijk lukken je kleine slaapkamer wat slimmer en ruimtelijker in te delen. Zo heb je optimaal plezier van je slaapkamer en slaap je als een roos. Ben je op zoek naar nog meer handige tips, tricks of wooninspiratie? Bekijk dan eens één van de andere woon categorieën van Sfeer & Wonen voor zowel binnen als buiten. Daarnaast blijf je bij ons altijd op de hoogte van de laatste woontrends en alles omtrent lifestyle en wonen.

Gerelateerde berichten

Recente berichten