Wat zijn de voordelen van tweedehands trapliften?

Ben jij al op leeftijd en heb je wat lichamelijke kwalen? Een traplift kan handig zijn als je niet meer zelfstandig de trap op kunt lopen. Je gaat in de stoel zitten en met een simpele druk op de knop ga je via de rail langs de trap naar boven. Het vergroot je zelfstandigheid; een traplift zorgt ervoor dat je het verhuizen naar een verzorgings- of verpleeghuis nog even uit kunt stellen de komende tijd. Dat is natuurlijk wel fijn. Een ander voordeel van een traplift is dat het goed is voor je energie, indien je al op leeftijd bent. Je hoeft namelijk niet ’s avonds, terwijl je al bepaalde fysieke beperkingen hebt, nog eens de (gewone) trap op te lopen, maar bent eenvoudig en snel boven met de traplift. En ’s morgens ben je ook zonder moeite weer snel beneden voor het ontbijt. Het is veilig, en het belemmert vallen ’s avonds en ’s ochtends. Je kunt trapliften huren of kopen. Wil je meer weten? Lees dan dit artikel van Sfeer & Wonen.

Trapliften kun je tweedehands kopen

Wist je dat je ook eenvoudig een tweedehands traplift kunt kopen? Je hoeft helemaal niet per se een nieuwe aan te schaffen. Een tweedehands traplift wordt van tevoren volledig gecontroleerd en belangrijke onderdelen zo nodig vervangen. Er worden bijvoorbeeld bestaande accu’s vervangen en de motor wordt nagekeken. Hierdoor werkt deze weer volledig naar behoren, en ontvang je dus een traplift waarmee je nog jaren toe kunt. Vanaf tweeduizend euro heb je al een tweedehands traplift (voor een rechte trap). Voor een trap met een kromming betaal je zo’n 4000 euro. Je kunt deze traplift door monteurs laten plaatsen in je huis. Zij dragen er zorg voor dat de traplift perfect geplaatst wordt. Ook krijg je van hen uitgebreide instructies hoe je de traplift moet bedienen. 

Je hebt de mogelijkheid een traplift te huren

Natuurlijk hoef je een traplift niet te kopen. Dit is namelijk een groot bedrag dat niet iedereen zomaar heeft. Een goede optie kan daarom zijn om de traplift te huren. Wil jij nu ook een traplift huren of kopen? Je kunt je online alvast oriënteren. Voor een bedrag van 70 euro per maand kun je al een mooie traplift huren, ook deze wordt volledig geïnstalleerd door ervaren monteurs. Je kunt daarbij een goede service verwachten want indien je een traplift huurt zorgen monteurs ook voor regelmatig onderhoud van de traplift. Deze service zit meestal bij de huurprijs inbegrepen. Je kunt de huur bij vrijwel alle aanbieders van trapliften maandelijks opzeggen en de traplift wordt dan weer gratis gedemonteerd en meegenomen. Alvorens je een traplift gaat huren of kopen kun je advies inwinnen bij de (online) verkoper.

Gerelateerde berichten

Recente berichten