Tips om je kantoorruimte zo praktisch mogelijk in te richten

Misschien werkte je altijd al veel vanuit huis, of moet je het sinds de pandemie met een thuiskantoor doen. Het feit blijft dat een fijne werkplek nog niet zo makkelijk is om in te richten. Als je al een aparte kamer over hebt is het al simpeler, maar niet iedereen heeft deze luxe. Zelfs dan is er nog geen reden tot paniek! De eerste en belangrijkste stap bij het inrichten van je kantoor is het uitkiezen van comfortabele kantoormeubelen. Bij Havic’s kantoorinrichting kun je de beste meubelen vinden in de juiste sfeer voor jouw werkplek, of dit nu een aparte kamer is, of niet. Op zoek naar meer tips voor jouw thuiskantoor? Lees dan snel dit artikel van Sfeer & Wonen!

Comfortabele kantoormeubelen zijn het halve werk

Hoe logisch het ook klinkt, deze open deur moet even ingetrapt worden. Want het hebben van comfortabele kantoormeubelen is hoe dan ook de eerste stap bij het inrichten van je kantoor. Bedenk voor jezelf, wat heb je nodig? Wat vind ik prettig? Comfortabele kantoormeubelen zijn namelijk niet voor iedereen hetzelfde. Begin eens met je bureau. Sommigen vinden een sta-bureau ontzettend fijn in gebruik. Een ander geeft de voorkeur aan zitten. Ook de grootte van je bureau maakt uit: heb je veel ruimte nodig en heb je een grote ruimte tot je beschikking, kies dan vooral voor een lekker groot bureau. Heb je slechts een hoekje tot je beschikking? Dan geldt nog altijd de uitspraak ‘klein maar fijn’. Leg alleen de essentiële spullen op je bureau en berg de rest op in een archiefkast. 

Waar moet al mijn papierwerk heen?

De eindeloze stapels brieven, faxen, gegevens en andere prints. Je moet ze ergens laten. Ze in een doos of een kast proppen is een optie, maar het kan ook beter. Denk nog eens na over comfortabele kantoormeubelen. Een gesloten kast met veel planken en vakjes is dan hartstikke handig! Op deze manier is er genoeg plaats voor al je papierwerk en kun je het op een ordelijke manier opbergen. Stop ze in binders, mappen en houders, geef ze een label en je hebt in één oogopslag overzicht van al je belangrijke papieren. Omdat je kiest voor een gesloten kast uit alle comfortabele kantoormeubelen ervaar je minder prikkels en kun je je vaak beter focussen op je werk. Met de bovenstaande tips van Sfeer & Wonen richt je jouw thuiskantoor niet alleen comfortabel in, maar ook nog eens functioneel. Je houdt jouw thuiskantoor netjes en heb altijd een goede werkhouding!

Gerelateerde berichten

Recente berichten