Een nieuwe look voor je keuken met plakfolie

Ben jij de stijl van je keuken een beetje zat of heb je deze om te beginnen nooit mooi gevonden? Maar behoort het aanschaffen van een nieuwe keuken even niet tot de mogelijkheden? Een flinke dosis plakfolie kan zomaar eens de oplossing zijn. Met plakfolie op je keukenkastjes kun je namelijk de hele look and feel van je keuken veranderen, zonder dat je daar heel veel geld aan kwijt bent. Helemaal fijn: je kunt dit project gemakkelijk zelf aanpakken. Waar je allemaal op moet letten lees je in dit artikel van Sfeer & Wonen!

Welke print kies jij?

Plakfolie is te verkrijgen in veel verschillende stijlen. Zo zijn er tal van geweldige printjes die jouw keuken enorm kunnen opvrolijken. Je kunt ook kiezen voor een effen kleur, in glans of mat uitvoering. Daarnaast zijn er mogelijkheden om met plakplastic een hout look, marmer look of steen look te creëren. Het is maar net welke kant jij met je keuken op wilt dus. Wat je verder veel terug ziet: een aantal toffe prints die met elkaar gecombineerd worden. Ben jij niet bang voor een printje meer? Dan kun je met het combineren van verschillende designs een echt wow-effect creëren. 

Maten opnemen

Voordat je enthousiast begint met het volladen van je winkelwagen is het natuurlijk wel slim eerst wat opmetingen uit te voeren. Wil je alleen de voorkant van de keukenkastjes beplakken of ook de binnenkant? Houd daar met het opmeten van de oppervlaktes dan rekening mee. Vergeet verder de eventuele randjes van lades en kastdeurtjes niet. Weet je eenmaal hoeveel plakfolie je nodig zult hebben, koop dan iets meer. Je zult altijd wat materiaal verspillen omdat je hier en daar randjes moet wegsnijden. Sowieso is het slim om de maten iets ruimer te nemen zodat je wat speling houdt tijdens het plakken.

Aan de slag

Je hebt het plakfolie in de gewenste kleur, print of misschien wel verschillende printjes in huis. Dan kan het project gaan beginnen. Voordat je start met plakken is het belangrijk je keukenkastdeurtjes en lades goed te reinigen. Op die manier laat de folie niet los. Bovendien voorkom je zo dat er lelijke vlekken in je folie verschijnen. Schroef de kastdeurtjes los en verwijder ook de greepjes. Even goed poetsen en dan kun je los.

Plakken maar

Teken de benodigde afmeting af op het folie en houd daarbij een extra marge van een paar centimeter aan. Het is altijd beter achteraf randjes weg te snijden dan te eindigen met een stuk folie dat net te klein is voor een kastdeurtje. Trek bij het plakken eerst een klein deel van het schutvel weg en start in een hoek. Terwijl je het schutvel steeds iets verder wegtrekt wrijf je de folie met een rakel glad. Zo verwijder je de luchtbelletjes onder de folie. Zit de folie eenmaal vast, snijd dan met een stanleymesje de randjes weg. Op naar het volgende kastje. Zo creëer je met behulp van wat plakplastic helemaal zelf een nieuwe look voor je keuken.

Jouw keuken ook aan vernieuwing toe?

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd dat jouw keuken ook een vernieuwing toe is? Gebruik dan plakfolie om je keuken een compleet andere look and feel te geven. Wil je de boel eens gronding aan pakken? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een compleet nieuwe keuken. Laat je vooral inspireren op alles wat Sfeer & Wonen nog meer te bieden heeft. Bekijk alles voor binnen en buiten, de laatste woontrends en alles omtrent lifestyle en wonen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten