Stijlvolle aanvullingen op jouw badkamer

Regendouches en douchewanden vinden steeds vaker de weg naar de badkamer. Een regendouche geeft je een wellness momentje in eigen huis, terwijl douchewanden een ruimtelijke badkamer creëren. Ontdek in dit artikel van Sfeer & Wonen de mogelijkheden van deze stijlvolle aanvullingen op jouw badkamer. 

Regendouche: voor een ultiem moment van ontspanning

Het is voor vele mensen een ultiem moment van ontspanning: zachte stralen die voelen als een stortbui die over je lichaam heen valt. Regendouches zijn immens populair. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. We zetten ze graag voor je op een rijtje. 

De showerpipe

De showerpipe is een regendoucheset die bestaat uit een vaste douchekop, handdouche, hoofddouche en thermostaat of mengkraan. Met zo’n set zorg je ervoor dat je niet elke waterbron afzonderlijk moet installeren. Je kunt de regendouche eenvoudig monteren op de bestaande wandaansluitingen. Showerpipes zijn verkrijgbaar in varianten met verschillende straalsoorten. Zo kan iedereen in huis zijn eigen favoriete straal kiezen voor te ontspannen. 

De inbouwdouche

De inbouwdouche bestaat uit een inbouw hoofddouche. Deze hoofddouche kun je in het plafond installeren of met een wandarm uit de douchewand laten komen. De inbouwdouche beschikt over een inbouwthermostaat en inbouwhanddouche. De stang en andere elementen zijn weggewerkt, waardoor de inbouwdouche een mooie uitstraling geeft aan jouw doucheruimte.

De opbouwdouche

Bij een opbouwdouche monteer je de douchestang en thermostaatkraan aan de muur. Het verschil met een opbouwdouches is dat je bij een inbouwdouche alle elementen van de douche ziet. 

Technologieën om jouw douchemoment nog fijner te maken

Tegenwoordig beschikken regendouches over diverse technologieën. Hierbij kun je denken aan een Dropstop en een Turbostat. Een Dropstop zorgt ervoor dat de douche niet nadruppelt op het moment dat jij je aan het afdrogen bent, terwijl een Turbostat regelt dat het water bijna direct op de ingestelde temperatuur bij het betreden van de douche over jouw lichaam heen valt. Zo maak je jouw douchemoment nog fijner! 

Douchewanden: creëer een inloopdouche en ruimtelijk effect  

Douchewanden zijn ideaal om jouw doucheruimte te isoleren en spattend water buiten de rest van de badkamer te houden. Je zorgt voor een inloopdouche en een ruimtelijk effect. Met een douchewand stap je eenvoudig in en uit de douche, zonder dat je gebruik hoeft te maken van een douchedeur. 

Een douchewand is een stijlvolle en hygiënische keuze. Het glas wat de douchewand is afgewerkt met een antikalkcoating, waardoor kalk en vuil zich niet aan de douchewand kunnen hechten. Douchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals glazen douchewanden, acryl douchewanden en douchewanden van pvc. De vlakverdeling zorgt resulteert in een mooie uitstraling. Voor welke douchewand je ook kiest: het is een stijlvolle keuze die zorgt voor een unieke uitstraling van de gehele badkamer.

Gerelateerde berichten

Recente berichten