Terrasverlichting voor een rustieke en verfijnde sfeer

Heb je een huis met een tuin? Het kiezen voor landelijke terrasverlichting is dan zeker het overwegen waard. Terraslampen geven jouw huis ongetwijfeld een meerwaarde. Bovendien zorgen terraslampen in landelijke stijl voor een harmonieuze overgang van de verlichting in jouw huis naar de natuur in jouw tuin, met als gevolg dat jij en jouw gasten er helemaal tot rust komen. Meer te weten komen over terrasverlichting? Lees dan snel dit tuininspiratie artikel van Sfeer & Wonen!

In alle soorten en maten

De verlichting van jouw terras is leverbaar in allerlei vormen en maten. Elke leverbare verlichting kan, naargelang jouw wensen, een bepaalde functie vervullen. Het is belangrijk om bij het kiezen van de verlichting rekening te houden met de omgeving die je wilt verlichten. Aangeraden wordt om rekening te houden met de maten en de stijl van jouw terras. Heb je veel natuurlijk licht? Gebruik dan decoratieve verlichting. Bepalen prachtige planten de stijl rond jouw terras? Zorg dan voor voldoende verlichting op deze planten om ze ook ’s avonds tot hun recht te laten komen.

Terrasverlichting laat jou en jouw gasten tot rust komen

Je zit in de zomer buiten op jouw prachtige terras met familie en vrienden. Natuurlijk wil je daar zo goed en zo veel mogelijk van kunnen blijven genieten. Daarom heb je gezorgd voor goede verlichting. Prachtige lampen geven extra cachet aan jouw tuin en aan jouw hele woning. De keurig geplaatste, prachtige lampen brengen de mooiste elementen tot leven. Door bijvoorbeeld een klassieke sokkellamp, in de vorm van een lantaarn, te gebruiken wordt de kalme en verfijnde sfeer op jouw terras perfect naar boven gebracht. 

Stijl en sfeer

Stijl is in jouw tuin, zeker op het terras, erg belangrijk. Door een stijl consistent aan te pakken kun je die stijl doortrekken binnen en rondom jouw hele woning. Zo krijg je overal dezelfde sfeer. Vind je sfeer belangrijk? Dan wordt aangeraden om te kiezen voor terrasverlichting met een landelijk thema, want bij dit thema gaan gezelligheid en een verfijnde look hand in hand. Bovendien heeft landelijke terrasverlichting een aantal sterke punten. Er worden duurzame materialen gebruikt, de tinten zijn gebaseerd om de natuur, de kleurtemperatuur is warm en gezellig en bovendien wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige LED-technologie. Ga je voor stijl en sfeer let dan ook goed op de kleurtemperatuur. Tegenwoordig zijn er heel wat lampen met een oranje lichtkleur die heel veel warmte uitstralen. Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe lager de Kelvin waarde, hoe warmer het licht van een lamp wordt. De meeste lampen in warm wit zijn 2700 Kelvin. Echter, om die heel warme lichtkleur te krijgen, moet je een lamp kiezen met een kleurtemperatuur van 1800 tot 2300 Kelvin. Kies bijvoorbeeld ook voor een dimbare lamp om de sfeer nog aangenamer te maken. Te veel licht breekt de gezelligheid.

Terrasverlichting vervult verschillende functies

Verlichting kan verschillende functies vervullen. Omgevingsverlichting kan een zachte, algemene gloed creëren. De verlichting kan ook zorgen voor een algemene sfeer op jouw terras. Door accentverlichting worden bepaalde elementen op jouw terras, zoals bijvoorbeeld planten of een decoratiestuk, in de kijker gezet. Daarom geeft deze verlichting jouw tuin een verfijnde look. Als laatst kan verlichting bepaalde activiteiten op jouw terras mogelijk maken. Je kunt dan bijvoorbeeld gezellig tafelen op lange, warme zomeravonden.

Gerelateerde berichten

Recente berichten