Wanneer kies je voor een lijst op maat?

Als je een mooi schilderij of een bijzondere tekening thuis hebt, dan wil je die graag op een bijzondere manier inlijsten. Je kan kiezen voor een lijst van een grote meubelzaak. Echter doet dit jouw bijzondere item een beetje teniet. Als je wil dat je tekening of werkstuk matchen met de lijst eromheen dan is een lijst op maat de beste oplossing. In dit artikel van Sfeer & Wonen lees je waarom je zou moeten kiezen een bijzondere lijst. 

Zelfgemaakte werkstukken 

Hou je van tekenen, borduren of schilderen of heb je een mooi stuk die de kinderen vroeger hebben gemaakt? Zulke bijzondere items verdienen een mooie lijst. Zeker als het een tekening van je kind is wil je die voor altijd een speciaal plekje geven. Kies voor zulke stukken een lijst op maat. Een authentieke lijstenmaker zet het glas extra goed in de lijst zodat je kunstwerk op de beste manier bewaard blijft. 

Passend in dat ene hoekje van de kamer

Standaard lijsten passen het beste in huizen die ook de standaard maten hebben. Woon je in een bijzonder huis waar het plafond juist extra hoog of laag is? Kies dan voor een lijst op maat die in verhouding goed past bij de maten van je woonkamer. Hier betaal je wel iets meer voor dan een gewone lijst. Maar hou er rekening mee dat het wel om je woon- of slaapkamer gaat waar je elke dag komt. Hangt de lijst niet goed of past het niet goed aan de muur? Dan ga je je er uiteindelijk aan ergeren. 

Voor bijzondere en kostbare items

Een lijst op maat is niet alleen voor een zelfgemaakt kunstwerk. Het is ook voor de oude kunstwerken die je hebt geërfd vanuit de familie. Zulke werken leveren op de markt misschien niet veel op. Wel is het leuk om deze in de familie te houden en een bijzondere plek te geven. Dat geldt niet alleen voor het plekje aan de muur. Ook de lijst eromheen laat zien hoe bijzonder jij dit stuk vindt. Een lijst op maat is dan de beste oplossing. 

Antieke schilderijen 

Antieke schilderijen verdienen altijd een bijzondere plek. Deze brengen wel veel geld op als je er de markt mee opgaat. Om de waarde te behouden is een lijst op maat echt op zijn plek. Ga daarom langs bij een echte lijstenmaker. Vraag om advies hoe je je antieke werk kan laten inlijsten. Lijstenmakerij is een oud ambacht. Laat het door iemand doen die er zijn vak van heeft gemaakt. Op deze manier komen waardevolle antieke stukken het beste tot hun recht. 

Voor bijzondere flora en fauna

Ken je die oude lijstjes nog waarin vlinders of bijzondere planten werden bewaard? Dat kan natuurlijk nog steeds, maar doe dat dan wel in een lijst die daar speciaal voor gemaakt is. Net als een waardevol schilderij wil je dit goed bewaren en een mooi plekje geven. Dan weet je zeker dat de planten en vlinders de waarde behouden. Natuurlijk komt deze manier van inlijsten niet veel meer voor. Dus vraag altijd even na wat de beste methode is. 

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een goed beeld waarvoor een lijst op maat een absolute toevoeging is aan jouw interieur. Ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie artikelen van Sfeer & Wonen? Neem dan een kijkje in één van onze woon categorieën voor binnen en buiten, de laatste woontrends en alles over de combinatie van lifestyle en wonen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten