De beste basis voor een mooie art wall

Als je een super trendy interieur wilt kom je niet onder het maken van een zogeheten art wall uit. Dit is een muur die je helemaal volhangt met allerlei schilderijen, posters en foto’s, op een zodanige manier dat alles bij elkaar past. De kleuren, stijlen en vormen van alle prints moeten dus bij elkaar passen, en bovendien op een mooi afgewerkte, eventueel geschilderde muur hangen. De beste basis voor zo’n art wall is natuurlijk een strakke muur, want als de muur niet goed is afgewerkt zullen de details in de muur afleiden van alle prints die je hebt opgehangen. Zorg er dus allereerst voor dat je muur mooi is afgewerkt en kies de juiste muurverf.

Over Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Als je op zoek bent naar verf om een mooie art wall te creëren dan is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF de meest geschikte. Dit is een speciaal soort muurverf, die een super matte uitstraling heeft. De reden dat dat zo geschikt is voor een art wall is dat matte muren heel egaal ogen. Hoe meer een muurverf glimt, hoe meer details je ziet, simpelweg doordat licht erop weerkaatst. Zeker op een muur waar veel strijklicht opvalt (licht dat vanaf de zijkant komt), is de Sikkens Alphacryl Pure mat SF een goede optie. Muren die strijklicht vangen zien er namelijk vaak erg bobbelig uit. Je ziet werkelijk elk putje en elke oneffenheid. Met deze super matte verf zorg je ervoor dat de muur stukken egaler oogt, wat de perfecte basis maakt voor al jouw kunstwerken en foto’s.

Selecteer de mooiste prints en foto’s

Nu je muur perfect is afgewerkt is het tijd om de juiste prints en foto’s te kiezen. Laat je daarbij leiden door de huidige trends, maar staar je er niet blind op. Het belangrijkste is immers dat jij het mooi vindt, want jij moet in de ruimte wonen en er dagelijks naar kijken. Het is echter wel handig om te kiezen voor een bepaald kleurenpalet, want dat levert een rustig ogend resultaat op. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van natuurlijke tinten, zoals olijfgroen, crème en bruintinten, of juist voor diverse pasteltinten door elkaar. Terracotta doet het super goed in combinatie met lichtroze, en is op dit moment bovendien erg trendy. Geen fan van opvallende kleuren? Ga dan voor een zwart-witte art wall, en kies voor diverse tinten wit. Gebruik heel warm wit samen met koelere tinten, voor een knus resultaat dat ondanks dat er geen kleur in zit toch speels oogt.  

Gerelateerde berichten

Recente berichten