Aanhangwagen winterchecklist

Wanneer de dagen weer korter en kouder worden weet je één ding zeker: het wordt winter! Dan is het weer de hoogste tijd om je aanhangwagen klaar te gaan maken voor deze periode. Het maakt dan niet uit of je een open of dichte aanhangwagen hebt, en of het een ongeremde of geremde aanhangwagen betreft. Het is namelijk ontzettend belangrijk om veilig de weg op te kunnen in winterse omstandigheden. Er zijn enkele tips om dit goed te checken, oftewel: een aanhangwagen winterchecklist. Zorg er altijd voor dat de banden de juiste bandenspanning hebben, en het juiste profiel. Belangrijk is ook dat er geen scheurtjes en slijtage in zitten. Verder is het, zeker in de donkere dagen, belangrijk dat je verlichting werkt. Kijk dus goed of je achterlichten, remlichten en contourverlichting werkt. Als laatste is het, volgens de aanhangwagen winterchecklist van belang dat je de aanhangwagen regelmatig goed reinigt. In de winter ligt er namelijk veel zout op de weg tegen de gladheid. Het zinkwerk van je aanhangen kan daardoor worden aangetast en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Naast deze technische zaken is het ook zaak dat je zelf goed oplet op je rijvaardigheid. Een stukje voorzichtiger rijden met winterweer is absoluut een must. Pas dus je rijstijl aan aan de omstandigheden naast alle checks die hebt gedaan. 

Dichte aanhangwagen

Wanneer je op zoek bent naar een dichte aanhangwagen dan ben je bij Hapert aan het juiste adres. Je vindt hier een groot assortiment aan gesloten aanhangers die duurzaam, stabiel en van zeer goede kwaliteit zijn. Met een handige tool kun je jouw eigen aanhanger geheel naar wens samenstellen, waarbij je jouw eigen afmetingen kunt kiezen, maar ook kan laten bereken wat het laadvermogen is bij de gemelde afmetingen. Tevens heb je de keuze uit verschillende onderdelen van de aanhangwagen. Deze onderdelen hebben ook weer verschillende maten en kwaliteiten. De onderdelen waar je aan kunt denken om te bestellen zijn verschillende wandsoorten, achterkleppen en schuif- en rolluiken. Maar ook voor open en ongeremde of geremde aanhangwagens kun je hier terecht. Met de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen weet je dan ook zeker dat je jouw ladingen veilig kan vervoeren tegen de scherpste prijs die er op de markt is!

Geremde aanhangwagen

Bij Hapert hebben ze niet alleen een mooi assortiment aan dichte aanhangwagens, maar ook aan geremde aanhangwagens! Er zijn verschillende modellen beschikbaar, zoals een open aanhanger of een koelwagen. Deze zijn allen voorzien van een solide remsysteem. Door goed te kijken naar de transporten die je met de geremde aanhanger wil gaan vervoeren kun je een juiste keuze maken voor het type aanhanger wat je nodig hebt. Het remsysteem zit op de as en beschikt dus over de mogelijkheid om te remmen wanneer de auto ook remt. Superhandig bij zware en/of belangrijke ladingen!

Dus maak jouw open en dichte aanhangwagens gereed voor de winter met de handige aanhangwagen winterchecklist, en zorg ervoor dat jouw ongeremde of geremde aanhangwagen veilig de weg op kan!

Gerelateerde berichten

Recente berichten