Je slaapkamer landelijk inrichten doe je zo!

Hoe je je slaapkamer inricht is echt iets persoonlijks. Wat de ene persoon prachtig vindt, kan de ander echt afschuwelijk vinden en andersom. Er is echter een stijl die steeds meer aan populariteit wint, namelijk de landelijke stijl. We geven je graag een aantal tips en ideeën over hoe je jouw slaapkamer landelijk kunt inrichten, van natuurlijke materialen tot een vloerkleed van Volero. Lees je mee?

Natuurlijke materialen

Bij het landelijk inrichten van je slaapkamer is het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke materialen. Denk aan houten meubels (bed, kasten enzovoorts), bamboe accessoires en linnen beddengoed in een neutrale kleur. Deze materialen zorgen voor een warme en gezellige sfeer in de ruimte. Vergeet ook zeker niet om te kiezen voor de juiste raambekleding. Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld een populaire keuze.

Aardetinten

Gebruik kleuren die de natuurlijke elementen van het platteland weerspiegelen. Denk aan tinten zoals aardetinten, zachtgroen, rustiek rood en zachtblauw. Deze kleuren zorgen voor een rustgevende en harmonieuze sfeer in de slaapkamer. Je zou bijvoorbeeld ook een accentmuur in een andere kleur kunnen schilderen om het geheel wat meer sjeu te geven. Ook behang met een leuke print is een goede optie, bijvoorbeeld met subtiele bloemenprint.

Vergeet het vloerkleed niet

Een vloerkleed past ook goed binnen een landelijke inrichting. Kies voor één van de goedkope vloerkleden, passend bij het kleurenpalet en de stijl van de kamer. Een ideaal vloerkleed voor een landelijke slaapkamer is er een met een natuurlijke uitstraling, zoals een jute vloerkleed, of een zacht wollen kleed met een subtiel patroon. Het vloerkleed voegt niet alleen comfort en warmte toe aan de kamer, maar het kan ook dienen als een accentstuk dat de ruimte net wat meer persoonlijk kan maken.

Verlichting

Kies voor zachte, gedempte verlichting zoals een tafellamp met een stoffen lampenkap of een wandlamp met een dimmer. Deze warme gloed creëert een intieme en gezellige ambiance in de kamer. Daarnaast kun je ook overwegen om kaarsen neer te zetten, hoewel je hier wel voorzichtig mee moet zijn in verband met brandgevaar. Zet enkele geurkaarsen neer en voeg hiermee een vleugje romantiek toe.

Planten

Planten zien er niet alleen gezellig uit, ze zorgen ook voor een gezondere lucht. Maak een speciale hoek in je slaapkamer waar je een verzameling planten kunt plaatsen. Kies voor verschillende plantensoorten met verschillende hoogtes en texturen. Plaats ze op een plank, in hangende manden of gebruik een plantenstandaard voor een mooie presentatie. Niet zulke groene vingers? Je kunt dan ook voor nepplanten en bloemen kiezen. Deze hoef je geen water te geven, maar moet je natuurlijk wel zo nu en dan eventjes goed afstoffen.

Decoratieve accenten

Maak je landelijke slaapkamer compleet met decoratieve accenten. Denk aan kussens met bloemenprints, rustieke houten fotolijsten, gedroogde bloemen in glazen potten en landelijke kunstwerken aan de muur. Natuurlijk kun je ook een wand met leuke fotolijstjes maken. Het is maar net wat je zelf wilt! Al deze accenten voegen persoonlijkheid toe aan de kamer en brengen de landelijke sfeer tot leven.

Gerelateerde berichten

Recente berichten