Bijpassende deurkrukken voor elk huis

Stel; je koopt een nieuw huis. Na de verhuizing staan alle meubels op hun plek en de mooie nieuwe vloer ligt te shinen in de woonkamer. Maar dan, als je na een drukke dag op de bank ploft, zie je het: de deurkrukken passen niet bij de stijl van je interieur. Wat doe je dan? Meteen weer verhuizen of een compleet nieuwe inboedel kopen is misschien wat rigoureus. Er is een minder ingrijpende manier om je huis eigen te maken.

Nieuwe deurkrukken kopen

De deurkrukken op je binnendeuren kunnen je interieur maken of breken. Stel je maar eens een mooie zwarte stalen deur voor met een simpele kunststof deurkruk. Dat staat toch niet? Denk daarom eerst goed na over de stijl die je wil. Ga je voor clean en robuust, of toch liever landelijk en met iets meer decoratie? Of kies je juist voor een combinatie van deze stijlen? Daarnaast zijn er ook verschillende vormen deurkrukken waaruit je kunt kiezen: rechthoekig, afgerond, ergonomisch…

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kun je een stuk gemakkelijker zoeken. De meeste webshops hebben wel filters waarbij je de stijl, kleur en zelfs het materiaal kunt selecteren.

Deurkruksets voor het hele huis

De meeste (web)winkels verkopen deurkruksets. Zo’n deurkrukset bevat alles wat je nodig hebt om één deur in een nieuw jasje te kunnen steken. Als je net een nieuw huis hebt wil je waarschijnlijk alle deuren tegelijk opfrissen. Je kunt dus heel gemakkelijk net zoveel sets kopen als het aantal deuren dat je wil veranderen. Heb je ook deuren waar een slot in zit? Waarschijnlijk kun je daar dan in dezelfde stijl ook nieuwe rozetten voor krijgen.

Deurkrukken vervangen is heel simpel

Sommige mensen denken dat het moeilijk is om een deurkruk te vervangen, of dat je deur ervan beschadigd. Maar dat is helemaal niet zo! De sets passen in de bestaande universele gaten voor deurkrukken, en je kunt heel simpel rozetten mee bestellen die de vorm van de vorige deurkruk op de deur verhullen. Koop je een hele nieuwe deur waar nog geen deurkruk in heeft gezeten? Dan moet je wel eerst gaten boren en een uitsparing maken voor de cilinder. Dit kun je natuurlijk ook door een specialist laten doen, hij of zij heeft daar gereedschap voor waarmee het in een handomdraai geregeld is.

Al met al is het vervangen van je deurbeslag een gemakkelijk klusje dat voor een grote verandering kan zorgen. Het geeft je interieur een compleet nieuwe uitstraling die helemaal past bij jouw stijl en wensen. Met een nieuwe deurkrukset maak je van je huis écht een thuis.

Gerelateerde berichten

Recente berichten